Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@21:04:24 GMT

آیا دریافت شهریه در مدارس تیزهوشان قانونی است؟!

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۹۱۵۶۳

آیا دریافت شهریه در مدارس تیزهوشان قانونی است؟!

سید نصرت الله فاضلی کارشناس تعلیم و تربیت در گفت‌وگو با خبرنگار تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس با اشاره به دریافت شهریه مدارس تیزهوشان، اظهار کرد: بر اساس اعلام شرایط شرکت در آزمون سمپاد، دانش‌آموزان پذیرفته شده باید ۵۰ درصد شهریه مدارس غیردولتی شهرستان محل تحصیل را که اداره کل استان تعیین می‌کند، بپردازند؛ درباره این تصمیم سؤالاتی مطرح است که پاسخگویی آن توسط مسؤولان می تواند در تنویر افکار عمومی به ویژه خانواده‌ها کمک کند و در صورت تخلف، مراجع ذی صلاح آن را اصلاح کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به طرح سؤالاتی پرداخت و گفت: آیا مدارس تیزهوشان شهریه مذکور را به دلیل ارائه خدمات کیفی نسبت به مدارس دیگر مانند معلمان سرآمد، تراکم کلاسی مناسب، مواد و رسانه آموزشی متنوع و غنی در تدریس  و... دریافت می‌کنند؟ آیا این مدارس شهریه مذکور را به خاطر ساعات آموزشی بیشتر از ساعات آموزشی مدارس معمولی دریافت می‌کنند؟ مثلا به جای ۴ ساعت آموزش ریاضی در پایه هشتم، ۶ ساعت آموزش ریاضی ارائه می‌کنند؟

فاضلی اضافه کرد: آیا شهریه مذکور به خاطر فضای آموزشی این مدارس از نظر ایمنی، وسعت، امکانات و تجهیزات مانند کتابخانه، آزمایشگاه و کارگاه و فناوری است که مدارس دولتی فاقد آن هستند؟ آیا این  مدارس غیردولتی و یا شبه‌دولتی هستند که اجازه دریافت شهریه را دارند؟

وی افزود: بر اساس ماده یک فصل اول کلیات اساسنامه، مؤسسه دولتی است و برابر با اصل ۳۰ قانون اساسی اخذ شهریه  در مدارس دولتی با هر عنوان ثانوی مانند تیزهوشان و شاهد و هیأت امنایی ممنوع است و تا کنون اینگونه مدارس مجوزی قانونی برای دریافت شهریه از مجاری قانونگذاری مانند مجلس و تأیید شورای نگهبان ندارند و تنها به مصوبات هیأت امنا استناد می‌کنند. 

* چرا تربیت را به قبولی در دانشگاه‌ها تنزل می‌دهیم؟

این کارشناس تعلیم و تربیت تصریح کرد: آیا در صورت قانونی بودن اخذ مجوز بر اساس مصوبه هیأت امنای اینگونه مدارس، به استناد تبصره ۳ ماده ۱۲ اساسنامه مدارس سمپاد، مبالغ آن نباید به عنوان در آمد اختصاصی در بودجه سال ۱۴۰۰  ردیف ۱۱۲۶۶۰ مصوب مجلس تعیین شود و در تفریغ بودجه بررسی شود؟ حال اینکه در آمد اختصاصی ردیف مذکور صفر است و مبلغ صد میلیارد تومان به عنوان کمک برای این مدارس در بودجه ۱۴۰۰ پیش بینی شده است مضافاً تبصره مذکور در اساسنامه سمپاد تأویل پذیر است و از قرائن موجود در تبصره و ماده ۱۲ و دیگر تبصره‌های ذیل، شامل خدمات فوق العاده‌ای است که به برخی دانش‌آموزان ارائه می‌شود و نمی‌تواند شهریه عمومی و اسلامی باشد.

وی با طرح این پرسش که آیا دانش‌آموزانی که به دلایلی از آموزش مناسب محروم شدند، عدالت آموزشی حکم نمی‌کند که به این دانش آموزان توجه بیشتری شود؟، گفـت: آیا این دانش‌آموزان نباید از معلمان سرآمد و محیط آموزشی و ساعت آموزشی بهتر و بیشتری برخوردار باشند؟ و آیا کارانه آموزشی علاوه برحقوق، حق معلمانی نیست که برای این دانش‌آموزان وقت بیشتری صرف می‌کنند؟ و یا اینکه حمایت مخصوص دانش آموزانی است که سرآمد دانش‌آموزان کشور هستند و در یک کلاس، آنها را  به عنوان تیز هاشان جمع کرده‌ایم؟

فاضلی اظهار با بیان اینکه امروز آموزش دنیا حداقل در بیان، شعار، مقالات، سیاست‌گذاری آموزشی و ارزیابی‌ها، توجه شایسته و بایسته به دانش‌آموزان محروم دارد، گفت: درباره کیفی بودن آموزش این مدارس استانداردی جز نتایج کنکور نیست که محافظه کارانه، کیفیت آموزشی مدارس سمپاد را با اعداد کمی در میزان پذیرش در دانشگاه اندازه می‌گیریم و به آن افتخار می‌کنیم و به جامعه اعلام می‌کنیم.

وی تصریح کرد: خواسته و ناخواسته مافیای مؤسسات آموزشی تجاری را از پایه ششم تا پایه دوازدهم تقویت می‌کنیم و تربیت را به قبولی در دانشگاه‌ها تنزل می‌دهیم و استعدادهای فراوانی را با حربه تحصیل نه پاسخگویی به نیاز جامعه و فرد پژمرده می‌کنیم و زندگی فرد را تباه می‌کنیم. 

این کارشناس تعطیل تربیت ادامه داد: آیا شهریه ۵۰ درصدی مدارس تیز هوشان سبب نمی شود که درکی که بچه‌های محروم و گاهی دانش‌آموزان بدون سرپرست یا بد سرپرست با همه هوش و استعداد تحصیلی از توان مالی خانواده‌شان دارند، بی خیالش شوند؟ و تأمین هزینه کتاب درسی و لوازم‌التحریر را که غصه همه سال خانواده می‌بینند، هرگز آرزوی اینگونه مدارس را نکنند.

وی تصریح کرد: مراجع مسؤول مانند مجلس، سازمان بازرسی کشور و دیگر ارگان‌های مرتبط در صورت غیر قانونی بودن موضوع شهریه مدارس سمپاد به میزان ۵۰ درصد شهریه مدارس غیر دولتی، به این موضوع رسیدگی کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کارشناس تعلیم و تربیت مدارس تیزهوشان سمپاد شهریه دریافت شهریه شهریه مدارس دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۹۱۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد

به گزارش قدس خراسان، سید امیر شوشتری روز یکشنبه در نشست خبری در آستانه هفته گرامیداشت مقام معلم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پنج هزار نفر از این تعداد بازماندگان از تحصیل سال گذشته هستند که به صورت تکراری در آمار اعلام شده اند.

وی با بیان اینکه شمار دانش آموزان اتباع خارجی استان خراسان رضوی ۷۰ هزار نفر است، بیان کرد: علاوه بر این سه هزار نفر از دانش آموزان اتباع خارجی نیز در مدارس خودگردان مشغول تحصیل هستند که این مدارس زیر پوشش اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی قرار ندارند.

مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: بیشترین شمار دانش آموزان با حدود ۹۰ درصد را دانش آموزان افغان تشکیل می‌دهند و اتباع عراقی و سوری در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه شعار امسال هفته معلم تحت عنوان «همه مدیون تو هستیم» اعلام شده است، گفت: در قالب برگزاری آزمون‌های استخدامی مختلف برای سال تحصیلی آینده ۱۰ هزار و ۲۰۸معلم جدید در استان جذب می‌شوند که با استفاده از معلمان قراردادی این شمار به ۱۲ هزارو ۶۸۹ نفر افزایش می‌یابد، بنابراین در سال تحصیلی آینده کمبود معلم نخواهیم داشت.

شوشتری در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح رتبه بندی معلمان در خراسان رضوی نیز گفت: کلیه اعتراضات در این زمینه رسیدگی شده است و احکام لازم برای معلمان استان صادر شد.

به گفته وی، کلیه معلمانی که احکام آنان تا پایان اسفند ماه پارسال صادر شده است، معوقات را دریافت کردند.

تحویل ۳۰۱ فضای آموزشی در خراسان رضوی

مدیر کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس استان خراسان رضوی نیز گفت: در سال گذشته ۳۰۱ پروژه آموزشی با تعداد هزار و ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۵۰ درصد افزایش دارد.

جاسم حسین پور افزود: سال گذشته پنج استخر دانش آموزی تحویل آموزش و پرورش استان شد و امسال نیز چهار استخر دیگر تحویل و برای چهار استخر جدید نیز تامین اعتبار انجام شده است.

وی اظهار کرد: پیش بینی احداث پنج هزار کلاس درس از محل تحقق مولدسازی از مهمترین اقدامات انجام شده خراسان رضوی در این زمینه است.

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان رضوی ادامه داد: سال گذشته بنیاد علوی ۱۰۵ کلاس، بنیاد برکت ۱۷۷ کلاس، کمیساریای عالی ۴۰ کلاس، سازمان مسوولیت‌های اجتماعی ۷۰ کلاس و خیرین ۵۰۰ کلاس درس را در این استان ساختند.

وی اظهار کرد: سرانه فضای آموزشی در کشور پنج و ۲ دهم متر مربع است، در حالی که این رقم در خراسان رضوی چهار و سه دهم متر مربع است.

حسین پور با بیان اینکه خراسان رضوی جزو استان‌های پرجمعیت دانش آموزی کشور است، گفت: هر چه جمعیت دانش آموزی بیشتر باشد، سرانه فضای آموزشی نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: سال گذشته این اداره کل سه هزار میلیارد ریال جهت تجهیز هنرستان‌ها و نمازخانه‌های مدارس استان هزینه کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • جریمه ۲۳ میلیارد ریالی مدرسه غیرانتفاعی متخلف در اردبیل
  • جریمه ۲۳ میلیارد ریالی مدرسه غیرانتفاعی متخلف
  • قدردانی امام جمعه تکاب از اجرای طرح نور
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود
  • شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود/ جزئیات اجرای نظارت آنلاین